Papryka marynowana jest już na blogu,ale ta ma nieco inną zalewę. p apryka olej Zalewa : 1 szkl. octu 5 szkl. wody 4 łyżki cukru 2 łyżki soli listek laurowy ziele angielskie Z papryki usunąć gniazda nasienne i pokroić w cienkie paski.Zalać wrzącą wodą i tak zostawić na kilka minut [ja w tym czym czasie szykuję zalewę i słoiki ].Wodę z octem, cukrem , solą zagotować.Można dodać także do zalewy listki i ziele - ja jednak dodaję od razu do słoików i mam pewność, że w każdym słoiczku będą przyprawy.Z papr... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...