Po długiej przerwie wracam..mam nadzieję , że na dłużej i że nadrobię zaległości i przypomnę co i jak robiłam z niektórymi potrawami..bo jak to w życiu bywa tak samo i w kuchni coś się robi spontanicznie i czasem potem zapomina się co i jak robiło,albo co się dodało.Mimo tego, że przez jakiś czas nie pstrykałam fotek [po prostu nie miałam do tego głowy] i tak mam sporo zdjęć i mam nadzieję , że uda mi się je w końcu opisać i tu wstawić. Na początek oczywiście skoro karnawał to zapraszam na pączki.Te pączki r... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Według chrześcijańskiego kalendarza jest to ostatni czwartek przed wielkim postem, znany również pod inną nazwą „zepsuty czwartek”.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...