Szybko i smacznie. 2 szkl. mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 0,5 szkl. cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 2 łyżki kakao 1 jajko 0,5 szkl. oleju 1 szkl. mleka 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady Suche składniki wymieszać w jednej misce,a w w drugiej mokre, następnie połączyć i wymieszać łyżką do połączenia się składników.Dodać pokrojoną w małe kawałki czekoladę.Nastawić piekarnik na temperaturę 200 stopni. Ciastem wypełnić foremki do mufinek.Blachę wstawić do nagrzanego piekarnika, piec około 20 -25 mi... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...