Dżem z cukinii robię co roku, jest naprawdę pyszny.Można kombinować ze smakami galaretek a wybór galaretek jest dość spory.Na blogu jest już kilka przepisów na dżem np. kiwi, pomarańczowy, brzoskwiniowy agrestowy ,Wczoraj zrobiłam z kilku porcji i tym razem jest dżem wiśniowy i bananowy.Tym razem także skorzystałam z thermomiksa, 1 kg cukinii 1 cytryna 1,5 opak. galaretki 350 g cukru Cukinie obrać, usunąć pestki i pokroić na kawałki, przełożyć do naczynia thermomiksa i zmiksować 20 s /obr.4.... czytaj dalej...
Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.
Czytaj dalej...Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...