Domowy makaron najlepszy...ja mało kiedy ostatnio robiłam..ale warto bo taki swojski najlepszy..tym razem dodałam ciut kurkumy, ale to niekonieczne... 30 dkg mąki 0,5 łyżeczki soli 3 jajka szczypta kurkumy Mąkę wysypać na stół i zrobić w nim wgłębienie.Wbić jajka, wsypać sól, kurkumę i wyrabiać ciasto, aż powstanie jednolita masa.Cienko rozwałkować podsypując mąką , zwinąć tak jakby w roladki i pokroić w paski.Gotować w osolonej wodzie. czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...