Własnoręcznie zagnieciony, w domu upieczony...najlepszy.. 20 dkg mąki chlebowej żytniej Młynomag 30 dkg mąki tortowej Młynomag 5 dkg drożdży 1 łyżka cukru 1,5 łyżki soli 2 szkl.wody 1/2szk.otrębów owsianych 2 łyżki złotego lnu Skworcu 2 łyżki sezamu Skworcu Drożdże rozrobić z cukrem,1 szkl. ciepłej wody , 2-3 łyżkami mąki. Odstawić rozczyn na 15-20 minut . Mąkę przesiać ,dodać otręby, złoty len, sezam i wyrośnięte drożdże, sól, resztę wody (ciepłej).Wyrobić ciasto , przełożyć do foremki, pos marowa... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?
Czytaj dalej...