Bułeczki pełnoziarniste

Bułeczki pełnoziarniste

Bułeczki pełnoziarniste

Całkiem zapomniałam o tych bułeczkach, piekłam je jakiś czas w ramach wydarzenia na Fb-  Bułeczki pełnoziarniste. 500 g mąki pełnoziarnistej (u mnie pszenna i orkiszowa) 300 ml wody 7 g drożdży suchych/ 20g drożdży świeżych 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka miodu płynnego 1 łyżeczka soli Do miski wsypać mąkę i suche drożdże (ze świeżymi wcześniej zrobić rozczyn). Dodawać stopniowo wodę i oliwę oraz pozostałe składniki: miód, sól. Ciasto zagnieść i uformować z niego kulę. Miskę wysmarować oliwą i umieścić ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Moje domowe kucharzenie

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Który miód jest najlepszy? Lecznicze właściwości miodu.

Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.

Czytaj dalej...

Woda mineralna czy źródlana – którą wybrać?

W wielu dietach powtarza się, że powinno się pić co najmniej 2 litry wody dziennie i ograniczać napoje gazowane oraz alkohol.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.