Przepis na : obiad
Wiosenne szybkie danie. Nie ma się czym chwalić, nie wiem czy to nawet jest przepis, bo to bardziej inspiracja na pyszny obiadek Uwielbiam sezonowość warzyw. Wchodzę do sklepu, dostrzegam warzywa, których zwykle nie spotyka się zimą i już mam w głowie pomysł na pyszny, inny obiadek Użyłam: fasolka szparagowa biała fasolka szparagowa zielona jajko sól pieprz masło bułka tarta Fasolki szparagowe ugotowałam w słonej wodzie- każdą w innym garnku. W 2 rondelkach umieściłam po 1 łyżce masła i po 1 łyżce bułki tartej... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...