żurek staropolski fot. Moja Książka Kucharska Przepis na staropolski żurek na zakwasie. Wyjątkowy, pyszny przepis na tradycyjny polski żur na zakwasie z jajkiem i kiełbasą. Żurek z pieczonym albo duszonym mięsem, chrzanem i suszonymi grzybami, zabielany śmietaną. Jak zrobić staropolski żurek na zakwasie - wypróbowany przepis, składniki, przyprawy i przygotowanie krok po kroku. Do żuru staropolskiego podaje się oddzielnie kaszę gryczaną sypką, pęczak, groch albo całe ziemniaki z wody. Korzystajcie z p... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...