WIEJSKI SMALEC Z BOCZKIEM I CEBULKĄ - pyszne smarowidło do chleba

WIEJSKI SMALEC Z BOCZKIEM I CEBULKĄ - pyszne smarowidło do chleba

WIEJSKI SMALEC Z BOCZKIEM I CEBULKĄ - pyszne smarowidło do chleba

 fot. Moja Książka Kucharska WIEJSKI SMALEC Z BOCZKIEM I CEBULKĄ - pyszne smarowidło do chleba. Jak zrobić prawdziwy wiejski smalec z cebulką, boczkiem i skwarkami? Sekretem smakowitego i aromatycznego smalczyku jest jego powolne wytapianie, obowiązkowo ze świeżej słoniny. Takie nie prędkie podgrzewanie, w niewielkiej temperaturze sprawi, że nasz smalczyk będzie nie tylko smaczniejszy, ale również klarowny, a po zastygnięciu także czysto biały. Przepis na smalec domowy. Domowy smalczyk możemy przygotowa... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Moja Książka Kucharska

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.