Frango na púcara – Prosty kurczak jednogarnkowy po portugalsku

Frango na púcara – Prosty kurczak jednogarnkowy po portugalsku

Frango na púcara – Prosty kurczak jednogarnkowy po portugalsku

Przepis na : obiad

W jednej z popularnych sieci sklepów trwa tydzień portugalski. Mnogość produktów dobrej jakości i ciekawe przepisy zachęciły mnie do wypróbowania jednego z nich i NIE ŻAŁUJĘ! Frango na púcara to po portugalsku “ Kurczak w glinianym garnku “, czyli cały kurczak podzielony na kawałki pieczony w garnku z warzywami (z braku glinianego-użyłam żeliwnego). Przepis zmodyfikowałam i wyszło danie tak pyszne, iż nie mogłam uciszyć mlaskających gości, których uraczyłam tym obiadkiem. Danie jest banalnie PROSTE i szybkie... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Moja Delicja

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Autor

mojadelicjamojadelicja

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kurczak, szynka, sosy, obiad, skrzydełka, kolacja, pączki, ziemniaki, rosół, mak, roladki, uda z kurczaka, podudzia z kurczaka, pieczona szynka, pierś z kurczaka, danie jednogarnkowe, pieczone ziemniaki, bez pieczenia, mięso mielone

Inne przepisy z Moja Delicja

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.