Kolejna łatwa i szybka podania łososia. Jeżeli nie lubimy kaparów to możemy je pominąć ale dogadają one świeżości daniu. Składniki: 6 jajek Okolo 100g krewetek w sosie śmietanowym, lub innego ulubionego sosu majonezowego. (można zastąpić samym majonezem lub majonezem z siekanym koperkiem) 300g łososia typu gravlax 1/2 ogórka szklarniowego świeży koperek 1 łyżka kaparów Natka pieruszki Wykonanie: Jajka ugotować na twardo, ostudzić i pokroić na połówki oraz doprawić sola i pieprzem. Następnie na każde jajko wył... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...