Słodko-pikantna szakszuka z ciecierzycą

Słodko-pikantna szakszuka z ciecierzycą

Słodko-pikantna szakszuka z ciecierzycą

Przepis na : śniadanie

Jedną z rzeczy, jakie kocham w gotowaniu, jest fakt, że w szybki sposób mogę “przenieść się” do innego kraju. Kuchnię bez problemu mogę wypełnić zapachem i smakiem wietnamskiej zupy, meksykańskiego burrito, hiszpańskiej paelli czy jak w tym przypadku bliskowschodniej szakszuki. W dzisiejszych czasach nie ma problemu ze zdobyciem przypraw, czy składników charakterystycznych nawet dla najbardziej odległych regionów, więc przygotowując obiad, możemy poczuć się jak podczas podróży pełnej lokalnych aromat... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Mienta blog

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dieta dla rzucających palenie

Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.

Czytaj dalej...

Niskokaloryczna dieta hiszpańska

Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.