Szarlotka z bezą i kruszonką

Szarlotka z bezą i kruszonką

Szarlotka z bezą i kruszonką

Moje ulubione ciasto z jabłkami a wszystko w nim jest tak delikatne że osobiście mówię o nim niebiańskie :) Składniki : 40 dag mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 kostka margaryny  opakowanie kisielu cukier waniliowy ok 1 litra prażonych jabłek 4 jajka 2 łyżki kwaśnej śmietany cukier (3 łyżki + 3/4 szklanki) sól Przygotowanie: Krok 1  Mąkę, 3 łyżki cukru, proszek do pieczenia i szczyptę soli mieszamy ze sobą, dodajemy 4 żółtka i kostkę miękkiej margaryny i z całości wyrabiamy ciasto.... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Mechanik w kuchni

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.