Sałatka ze szparagami, szynką parmeńską i ricottą z pesto szparagowo-bazyliowym

Sałatka ze szparagami, szynką parmeńską i ricottą z pesto szparagowo-bazyliowym

Sałatka ze szparagami, szynką parmeńską i ricottą z pesto szparagowo-bazyliowym

    Składniki: kilka liści sałaty masłowej 3 jaja ugotowane na miękko 3-4 plastry szynki parmeńskiej 1/2 pęczka (około 250 gram) cienkich szparagów zielonych 3-4 łyżki ricotty garść liści bazylii 3-4 łyżki oliwy 3 łyżki orzechów włoskich (lub innych orzechów) sól, pieprz   Szparagi myjemy, odrywamy zdrewniałe końce i gotujemy w wodzie, jeśli są cienkie wystarczy 3-4 minuty. Jaja gotujemy na miękko (ja zazwyczaj gotuję 6,5 minuty). Część ugotowanych szparagów zawijamy w szynkę parmeńską, resztę wkła... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Mango Papaja

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.