Żurek na wędzonce

Żurek na wędzonce

Żurek na wędzonce

   Proponujemy żurek na wędzonce z dodatkami.Smakuje wyśmienicie.Zaczniemy od zakwasu, który musimy przygotować 3-4 dni wcześniej.Składniki na zakwas:-15 dkg mąki żytniej-kromka razowego chleba-2 ząbki czosnku-1/2 l letniej przegotowanej wodyMąkę wsypujemy do szklanego naczynia i mieszamy z częścią wody.Gdy powstanie gładkie ciasto dodajemy pozostałą wodę i mieszamy.Dodajemy kromkę chleba i pokrojony czosnek.Przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce.Gdy zakwas jest gotowy przystępujemy d... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Maminek kulinarny

Autor

MaminekMaminek

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

żurek, warzywa, marchewka, kiełbasa, mięso, chleb, por , rosół, seler, żeberka, ciasto, chleb razowy, zupa, chleb mieszany, chleb na zakwasie, ciasto ucierane , zupa z selera

Inne przepisy z Maminek kulinarny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.