Marynowana papryka

Marynowana papryka

Marynowana papryka

Kolejnym z przetworów który się u nas pojawia jest marynowana papryka. Najbardziej lubi ją tatuś, choć i my czasem lubimy sobie jej troszkę zjeść.       Składniki:   5 kg papryki 2 szklanki octu 10 łyżek cukru 8 łyżek miodu (używamy wielokwiatowego) 10 liści laurowych (mama ma drzewko laurowe więc używamy świeżych) 20 sztuk ziarenek ziela angielskiego 4 łyżeczki soli oliwa z oliwek po łyżce na słoik   Przygotowanie:   Paprykę myjemy, wycinamy gniazdka i kroimy w paski. Ocet, c... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Lili w kuchni

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.