Pszenno-żytni z czarną komosą ryżową
Pszenno-żytni z czarną komosą ryżową
Komosa ryżowa to roślina jednoroczna, która jest uprawiana w Ameryce Południowej. Nazwa tej rośliny jak i gatunek jest spokrewniony z komosą białą, czyli naszą polską. Muszę przyznać, że ta informacja zaczerpnięta z Internetu trochę mnie zaskoczyła. Na pewno wiele osób zna komosę rosnącą dziko na naszych działkach czy polach. Na dziko rośnie również na całym świecie w klimacie umiarkowanym i tropikalnym. U nas popularnie zwana lebiodą i jej zielone młode liście są bardzo smaczne. Przygotow... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Leśny Zakątek
Autor
Dana
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ciasto, chleb, ryż, szpinak, obiad, chleb na zakwasie, chleb razowy, chleb mieszany
Inne przepisy z Leśny Zakątek
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję