Rasowa drożdżówa

Rasowa drożdżówa

Rasowa drożdżówa

Tak dokładnie powiedziała mama, kiedy zawołałam ją, żeby powąchała świeżo wyciągnięte z piekarnika ciasto. Pachnące rabarbarem, wanilią i cynamonem przykryłam wczoraj czystą ściereczką i bez skrupułów zjadłam dziś na po-śniadanie. I przed-obiad. I podwieczorek. To totalny klasyk- puszyste i wilgotne, nie za słodkie, rozsypujące dookoła okruchy kruszonki. Jeśli macie ochotę na rabarbarową tradycję, to zapraszam do dalszego czytania. Na początek bardzo ważne pytanie- co się dzieje z naszym rabarbarem? Musieliśmy ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu les mirabelles

Autor

Magda MirabellesMagda Mirabelles

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, drożdżowe, placki, śniadania, śniadanie, obiad, ciasto drożdżowe, ciasta drozdzowe, ciasto ucierane , ciasto z bezami, ciasto z masa, ciasta z masa, ciasta bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, drugie danie, bez pieczenia, pomysł na obiad

Inne przepisy z les mirabelles

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.