Zupa botwinkowa

Zupa botwinkowa

Zupa botwinkowa

Piękny głęboki kolor botwinki. Zupa podana ze śmietaną i koperkiem to pozycja obowiązkowa wiosennego obiadu. Składniki: duży pęczek botwinki, 1 duża marchewka, 3-4 średniej wielkości ziemniaki, bulion warzywny, 2 łyżki octu jabłkowego, pieprz, świeży koperek i śmietana Przygotowanie: Botwinkę dokładnie myjemy, kroimy w małą kostkę, liście siekamy. Ziemniaki, marchewkę obieramy, kroimy w kostkę. Wszystkie warzywa zalewamy bulionem tak, żeby tylko przykryły warzywa. Dodajemy ocet. Gotujemy na średnim ogniu p... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Lena Gotuje

Warto przeczytać

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Dieta kapuściana

Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.

Czytaj dalej...

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.