Przepis na : śniadanie
SKŁADNIKI Jaglanka 1/2 szklanki kaszy jaglanej 2 i 1/2 szklanki soku pomarańczowego 1 cm startego imbiru 1/2 łyżeczki cynamonu Dodatki 2 łyżki miodu 2 łyżki drobno posiekanych pistacji rodzynki, suszone morele oraz figi **** INGREDIENTI Porridge al miglio 1/2 bicchiere di miglio 2 e 1/2 bicchiere di succo d'arancia 1 cm di zenzero grattugiato 1/2 cucchiaino di cannella Decorazione 2 cucchiai di miele 2 cucchiai di pistacchi tritati finemente uvetta e albicocche secche PRZYGOTOWANIE Przygot... czytaj dalej...
Szybki koktajl odchudzający z pomarańczy i grejpfrutów.
Czytaj dalej...Suszona pomarańcza na choinkę to prosty dodatek, który doda naszemu drzewku trochę tropikalnych klimatów.
Czytaj dalej...Mam na imię Magda. Odkąd pamiętam, kuchnia zawsze była mi bliska. Jako mała dziewczynka uwielbiałam podglądać moją mamę i babcię w kuchni, których przepyszne dania znikały w mgnieniu oka. To one nauczyly mnie podstaw tradycyjnej, domowej kuchni.
Moja pasja kulinarna na dobre rozwinęła się po przeprowadzce do Włoch. To we Włoszech gotowanie pochłonęło mnie całkowicie.
W swojej kuchni stawiam na zdrowe, domowe posiłki oraz sezonowość produktów aby zawsze jeść to co najswieższe, najzdrowsze, pełne swoich własciwości. Uwielbiam kuchnię włoską, niezapominając o kuchni polskiej i tak często na naszym polsko-włoskim stole króluje jednocześnie polski bigos i talerz spaghetti.
Kiedyś gotowałam sama, teraz gotuję z moją kuchareczką, moją Córką. To Emma była moją inspiracją do stworzenia bloga, stąd jego nazwa "La grande e la piccola cuoca" w tłumaczeniu "Duża i mała kucharka".