Rozgrzewająca pomarańczowa jaglanka z imbirem i suszonymi owocami (Porridge al miglio con arance, zenzero e frutta secca)

Rozgrzewająca pomarańczowa jaglanka z imbirem i suszonymi owocami (Porridge al miglio con arance, zenzero e frutta secca)

Rozgrzewająca pomarańczowa jaglanka z imbirem i suszonymi owocami (Porridge al miglio con arance, zenzero e frutta secca)

Przepis na : śniadanie

SKŁADNIKI Jaglanka 1/2 szklanki kaszy jaglanej 2 i 1/2 szklanki soku pomarańczowego 1 cm startego imbiru 1/2 łyżeczki cynamonu Dodatki 2 łyżki miodu 2 łyżki drobno posiekanych pistacji rodzynki, suszone morele oraz figi **** INGREDIENTI Porridge al miglio 1/2 bicchiere di miglio 2 e 1/2 bicchiere di succo d'arancia 1 cm di zenzero grattugiato 1/2 cucchiaino di cannella Decorazione 2 cucchiai di miele 2 cucchiai di pistacchi tritati finemente uvetta e albicocche secche PRZYGOTOWANIE Przygot... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu La grande e la piccola cuoca

Warto przeczytać

Odchudzający specjał z grejpfruta i pomarańczy!

Szybki koktajl odchudzający z pomarańczy i grejpfrutów.

Czytaj dalej...

Suszone pomarańcze na choinkę

Suszona pomarańcza na choinkę to prosty dodatek, który doda naszemu drzewku trochę tropikalnych klimatów.

Czytaj dalej...

Autor

La grande e la piccola cuocaLa grande e la piccola cuoca

Mam na imię Magda. Odkąd pamiętam, kuchnia zawsze była mi bliska. Jako mała dziewczynka uwielbiałam podglądać moją mamę i babcię w kuchni, których przepyszne dania znikały w mgnieniu oka. To one nauczyly mnie podstaw tradycyjnej, domowej kuchni.
Moja pasja kulinarna na dobre rozwinęła się po przeprowadzce do Włoch. To we Włoszech gotowanie pochłonęło mnie całkowicie.
W swojej kuchni stawiam na zdrowe, domowe posiłki oraz sezonowość produktów aby zawsze jeść to co najswieższe, najzdrowsze, pełne swoich własciwości. Uwielbiam kuchnię włoską, niezapominając o kuchni polskiej i tak często na naszym polsko-włoskim stole króluje jednocześnie polski bigos i talerz spaghetti.
Kiedyś gotowałam sama, teraz gotuję z moją kuchareczką, moją Córką. To Emma była moją inspiracją do stworzenia bloga, stąd jego nazwa "La grande e la piccola cuoca" w tłumaczeniu "Duża i mała kucharka".

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kasza jaglana, śniadania

Inne przepisy z La grande e la piccola cuoca

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.