Marmolada mandarynkowa (Marmellata di mandarini) Składniki 1 kg mandarynek 350 g cukru **** Ingredienti 1 kg di mandarini 350 g di zucchero PRZYGOTOWANIE Przygotowanie marmolady mandarynkowej rozpoczynamy od dokładnego umycia mandarynek. W dużym garnku we wrzącej wodzie gotujemy mandarynki, ok. 5 minut. Ugotowane mandarynki odcedzamy, delikatnie osuszamy, dzielimy na cząstki. Mandarynek nie trzeba obierać, ponieważ skórka doda marmoladzie dodatkowego smaku. Owoce blendujemy, część z... czytaj dalej...
Szybki koktajl odchudzający z pomarańczy i grejpfrutów.
Czytaj dalej...Suszona pomarańcza na choinkę to prosty dodatek, który doda naszemu drzewku trochę tropikalnych klimatów.
Czytaj dalej...Mam na imię Magda. Odkąd pamiętam, kuchnia zawsze była mi bliska. Jako mała dziewczynka uwielbiałam podglądać moją mamę i babcię w kuchni, których przepyszne dania znikały w mgnieniu oka. To one nauczyly mnie podstaw tradycyjnej, domowej kuchni.
Moja pasja kulinarna na dobre rozwinęła się po przeprowadzce do Włoch. To we Włoszech gotowanie pochłonęło mnie całkowicie.
W swojej kuchni stawiam na zdrowe, domowe posiłki oraz sezonowość produktów aby zawsze jeść to co najswieższe, najzdrowsze, pełne swoich własciwości. Uwielbiam kuchnię włoską, niezapominając o kuchni polskiej i tak często na naszym polsko-włoskim stole króluje jednocześnie polski bigos i talerz spaghetti.
Kiedyś gotowałam sama, teraz gotuję z moją kuchareczką, moją Córką. To Emma była moją inspiracją do stworzenia bloga, stąd jego nazwa "La grande e la piccola cuoca" w tłumaczeniu "Duża i mała kucharka".