Dziś Tłusty Czwartek. Zapewne objadacie się pączkami i faworkami -Basta. Na obiad warto zjeść coś lekkiego. Dlatego pora na sałatkę z szynką parmeńską i mozzarellą w cytrynowym vinaigrette. Smacznego.Czas przygotowania: 15 min.Porcja dla 1 osobyKoszt przygotowania: 8,00 złSKŁADNIKI na sałatkę:2 plastry szynki parmeńskiej1/2 kulki mozzarelli1 pomidormix sałat ( dębowa, karbowana, rukola)szczypiorekSKŁADNIKI na cytrynowy vinaigrette:1 cytryna100 ml oliwy z oliwek1 łyżeczka musztardy dijon20 ml octu winneg... czytaj dalej...
Witaj w moim kulinarnym świecie. Gotowanie jest moją
pasją. Kulinarne inspiracje czerpię z własnego
eksperymentowania, podróży, podpatrywania najlepszych
oraz łączenia różnych smaków w nowe formy.