Przepis na : śniadanie
Szakszuka z papryczką chilli to wersja bardzo popularnego dania z Bliskiego Wschodu. Jednak tym razem będzie ono dla miłośników ostrzejszych smaków. Smak tej potrawy podkręci nam papryczka chilli. Szakszuka to nic innego jak dobrze doprawione pomidory z jajkami sadzonymi. W lecie możecie użyć świeżych pomidorów, wiosną i zimą polecam te z puszki. Składniki 250g pomidorów z puszki 2 jajka 1 papryczka chilli 2 szalotki 1 łyżka masła 1/2 łyżeczki oregano 1/2 łyżeczki bazylii 1 ząbek czosnku sól pieprz Szakszuka z p... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...