Nareszcie nadeszła jesień, czyli pora na świeżo zebrane włoskie orzechy oraz pomarańczowe, pełne smaku dynie. Jednak dobrze znana jest nam też druga strona tej pięknej pory roku, deszcz, niskie temperatury i liczne przeziębienia. Co na to zaradzić? Jak mawia każda babcia — najwięcej dobroci znajduję się w kuchni, nie mówimy tutaj tylko o przygotowanych pysznościach, ale także o ich leczniczych właściwościach. Zatem, jakie przyprawy koniecznie muszą zagościć w naszych jesiennych kuchniach? Sprawdźmy, co podkręci je... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...Jeżeli masz dodatkowe kilogramy w postaci tkanki tłuszczowej i ćwiczysz, a nie możesz ich spalić to może coś jest nie tak w diecie.
Czytaj dalej...