Sól zazwyczaj kojarzy nam się z czymś, co jest bardzo niezdrowe i powoduje nadciśnienie, a czego jednak używamy cały czas, aby poprawić smak potraw. Jednak warto wiedzieć, że ten biały słony proszek służy nie tylko i wyłącznie do poprawiania smaku potraw i rujnowania naszego zdrowia. Traktujemy bowiem sól w kuchni jako w zasadzie przyprawę, a możemy ją wykorzystać na wiele przeróżnych sposobów- w wielu przypadkach użycie soli naprawę upraszcza całą sprawę. Jakie to są sytuacje? Ostrzenie noży Każdy z nas m... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...