Przepis na : deser
Jeśli macie ochotę na zdrowy i bardzo szybki deser, albo spodziewacie się niezapowiedzianej wizyty znajomych i przez przypadek macie pod ręką wiórki kokosowe to polecam klasyczny przepis na kokosanki. Kokosanki smakują wyśmienicie – są kruche i zarazem miękkie w środku. Podczas pieczenia uważajcie na temperaturę w piekarniku i obserwujcie jak się pieką kokosanki. Jeśli zobaczycie, że są już rumiane to znak, aby wyjąć je z piekarnika, bo inaczej się Wam przypalą :) Klasyczny przepis na kokosanki – p... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...