Jak ugotować jajka na twardo żeby się dobrze obierały

Jak ugotować jajka na twardo żeby się dobrze obierały

Jak ugotować jajka na twardo żeby się dobrze obierały

Jak ugotować jajka na twardo, żeby się dobrze obierały? Oto kilka wskazówek dzięki którym skorupka jajka będzie lekko odchodzić podczas obierania. Po pierwsze należy jajka zalać zimną wodą od razu po wyciągnięciu z wrzątku. Do tego nie należy zwlekać zbyt długo z obieraniem. Im szybciej ściągnie się skorupkę tym lepiej będzie schodziła. Innym sposobem jest delikatne obicie jajek o wnętrze gorącego garnka, z którego przed chwilą została wylana woda. Dopiero po tym jak skorupka minimalnie popęka należy zalać je zimną ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.