Domowe makarony przygotowywały zazwyczaj nasze babcie, obecnie wszędzie się śpieszymy i z braku czasu wolimy kupić go w sklepie, bo będzie szybciej i nie będziemy musieli stać w kuchni i go szykować. Wbrew panującej opinie, przygotowanie takiego makaronu wcale nie zajmuje dużo czasu, a smak jest znacznie lepszy aniżeli tego kupnego – nie ważne jakiej firmy byśmy go nie kupili. Najtrudniejszym etapem w przygotowaniu makaronu, jest odpowiednie wyrobienie ciasta , potrzeba na to odrobinę siły :) Makaron razo... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...