Wielu osobom wydaje się, że zrobienie domowego makaronu jest trudne i czasochłonne. Te wszystkie osoby są jednak w wielkim błędzie, bo aby przygotować makaron nie potrzeba ogromnych kulinarnych umiejętności, a jedynie trochę siły do wyrobienia ciasta :) Możemy oczywiście pójść na łatwiznę i skorzystać z miksera, który zrobi to za nas :) Trzeba wspomnieć, że kto nie miał okazji spróbować domowego makaronu , ten nie wie co traci :) Domowy makaron powinien być żółty, jędrny i rozpływać się w ustach po ugotowaniu :) D... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...