Przepis na : śniadanie
Jajka po benedyktyńsku z sosem holenderskim to przepis i pomysł na weekendowe śniadanie. Przygotowanie tej potrawy nie jest trudne, aczkolwiek kluczem jest oczywiście sos holenderki. Jajka podaję na świeżym pieczywie z plasterkiem wędzonego łososia na zimno. Składniki na sos holenderski 2 żółtka jajek 1 łyżeczka soku z cytryny 85g masła biały pieprz 50 ml białego wina 1 łyżka bulionu 1 łyżka octu Dodatkowo 1 jajko kromka ulubionego pieczywa plaster łososia wędzonego na zimno dowolne zioła jako przyprawa i ... czytaj dalej...
Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wiele osób zapewne słyszało o tym sosie i zastanawiało się, jak się go robi, z czego on jest i z czym się go podaje.
Czytaj dalej...Zasmażka jest podstawą wszelkich sosów, zup lub też do szparagów czy fasolki szparagowej. Często się ją stosuje nie tyle by zagęścić jakieś danie ale też by wzbogacić jego smak. Często pojawiają się problemy z zasmażką.
Czytaj dalej...