Pomidory zapiekane z borowikami i jajkami

Pomidory zapiekane z borowikami i jajkami

Pomidory zapiekane z borowikami i jajkami

Przepis na : śniadanie

Tomatoes baked with mushrooms and eggs Składniki. 2 pomidory 2 borowiki 2 jajka 1 łyżka natki pietruszki 2 łyżki masła sól pieprz Wykonanie. Z pomidorów ściąć czapeczkę i wydrążyć gniazda nasienne. Borowiki drobno pokroić i przesmażyć z cebulką. Wlać roztrzepane jajka i krótko smażyć. Doprawić solą i pieprzem, dodać natkę pietruszki i napełnić osolone pomidory. Nakryć czapeczką i zapiec. Ponieważ znowu wyrosły mi nowe grzyby zjadłem takie śniadanko. czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarny karnet Christophera

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.