PASTA SEROWO-JAJECZNA Bardzo prosta, a zarazem bardzo smaczna pasta. Szybko się ja robi i może być pomysłem na przekąskę, gdy niespodziewanie odwiedza nas goście. Składniki: 100 g sera żółtego 2 jajka 2-3 ząbki czosnku 2 łyżki majonezu Sposób przygotowania: 1. Jajka gotujemy na twardo PATRZ TUTAJ>>> JAJKA GOTOWANE NA TWARDO Studzimy i ścieramy na tarce. 2. Ser żółty ścieramy na tarce. 3. Czosnek obieramy z łupiny, przeciskamy przez wyciskarkę do czosnku i rozcieramy nożem na papkę. 4. Ws... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...