Jajka wielkanocne barwione naturalnie

Jajka wielkanocne barwione naturalnie

Jajka wielkanocne barwione naturalnie

Wielkimi krokami zbliża się Wielkanoc. Wszyscy kochamy ten czas, kiedy okres zimowy mamy już za sobą i z ogromną niecierpliwością czekamy na upragnioną wiosnę i zieleń za naszymi oknami. Z reguły przygotowania do świąt zaczynamy od obmyślania naszego menu na wielkanocny stół, a oczywiście niezbędnym elementem jego wystroju są jajka. Dziś zapraszam Was na wpis, w którym podpowiem Wam jak w prosty sposób wykorzystać naturalne produkty do przygotowania pięknych kolorowanych jaj. Jajka wielkanocne barwione naturalnie Z r... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne przygody Gatity

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.