Wielkimi krokami zbliża się Wielkanoc. Wszyscy kochamy ten czas, kiedy okres zimowy mamy już za sobą i z ogromną niecierpliwością czekamy na upragnioną wiosnę i zieleń za naszymi oknami. Z reguły przygotowania do świąt zaczynamy od obmyślania naszego menu na wielkanocny stół, a oczywiście niezbędnym elementem jego wystroju są jajka. Dziś zapraszam Was na wpis, w którym podpowiem Wam jak w prosty sposób wykorzystać naturalne produkty do przygotowania pięknych kolorowanych jaj. Jajka wielkanocne barwione naturalnie Z r... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...