Hiszpańska paella z zielonym groszkiem

Hiszpańska paella z zielonym groszkiem

Hiszpańska paella z zielonym groszkiem

Hiszpańska paella to zdecydowana królowa wśród dań kuchni Półwyspu Iberyjskiego. Jej odmian jest mnóstwo, zależnie od regionu, w którym jest podawana. Może być przygotowana z kurczakiem, królikiem, rybami, owocami morza lub mixta, czyli znajdziemy w niej i mięso i owoce morza.  To zdecydowanie moja ulubiona wersja i dziś właśnie taką przygotowałam. Bazą paelli jest sofrito, czyli przesmażona na oliwie z oliwek  EV cebula, czosnek i pomidory.  Bardzo istotnym elementem tego dnia jest oczywiście... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne przygody Gatity

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Autor

Kulinarne przygody GatityKulinarne przygody Gatity

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ryż, krewetki, kurczak, owoce morza, ryby, fasolka, ryba, pierś, piersi, królik, mięso, pierś kurczaka, pierś z kurczaka, kurczak z ryżem, kurczak z papryką , dania z kurczakiem, kurczak w pomidorach, kurczak z pomidorami, kurczak wędzony , pierś z kurczaka w pomidorach, dania z piersi kurczaka, ryż smażony

Inne przepisy z Kulinarne przygody Gatity

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.