Paluszki z ciasta francuskiego z boczkiem

Paluszki z ciasta francuskiego z boczkiem

Paluszki z ciasta francuskiego z boczkiem

Łatwa i smaczna przekąska na imprezę . Jeszcze lepiej smakuje sosem czosnkowym! Składniki Ciasto francuskie 1 opakowanie Boczek parzony 2 opakowania, w plastrach Sos słodko-kwaśny Thai lub słodko-pikantny Tao Tao Jajko 1 żółtko Ciasto rozwinąć, posmarować sosem. Położyć pasek boczku. Pociąć w paski o szerokości około 1,5 – 2cm. Następnie każdy pasek przeciąć jeszcze na […] The post Paluszki z ciasta francuskiego z boczkiem appeared first on KulinarnePrzeboje.pl . czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne Przeboje

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Szybkie przekąski na Sylwestra. Szybkie przekąski na imprezę.

Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Autor

PaulinkaPaulinka

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, ciasto z ciasta francuskiego, francuskie, boczek, ciasto francuskie, sosy, słodkie, sos czosnkowy, ciasto francuskie, sos do jajek, impreza, przekąska, przekąski, przekąski na impreze, przekąska na imprezę, boczek w sosie, łatwe ciasto

Inne przepisy z Kulinarne Przeboje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Silver, 18 grudnia 2013 14:50:14

Szybka i smaczna przekąska:) Pysznie wygląda:)

Soemi87, 18 grudnia 2013 15:48:30

Robiłam to z ketchupem i szynką. Rewelacja.

kudels, 18 grudnia 2013 15:51:07

fajne na imprezkę :)

Salvador Dali, 18 grudnia 2013 22:47:05

o tak! na imprezę, do piwa-ideeealna ;D

Antenka, 19 grudnia 2013 10:00:04

uwielbiam je! ja piekę z szynką szwarcwaldzką;)

Umi i., 19 grudnia 2013 15:27:32

Mniam, wypróbuje. Zawsze w zamrażalniku mam trochę ciasta francuskiego na awaryjne sytuacje:)