Mazurek kajmakowy – to chyba jeden z najczęściej wyszukiwanych mazurków na Wielkanoc . Tym razem na blogu wersja podstawowa z samym nadzieniem kajmakowym – czyli coś dla fanów bardzo słodkich wypieków. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Mazurek kajmakowy w 15 minut Do przygotowania mazurka kajmakowego można wykorzystać domową masę kajmakową lub użyć gotowej masy krówkowej z puszki. Dla przełamania słodkiego smaku masy kajmakowej można dodać również warstwę kwaskowatego dżemu, ale tym razem ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...