Standardowo w naszej rodzinie takie buraczki robi się w całości, jednak z braku laku można użyć też dużych pokrojonych na mniejsze kawałki (tak jak to ja uczniłam tym razem, bo niestety małych buraczków trafiło się mi tylko kilka). Składniki Buraki 2kg Woda 1,5 l Ocet spirytusowy 10% 250 ml Cukier 2 płaskie łyżki Sól 1 […] The post Buraczki konserwowe (marynowane) całe appeared first on KulinarnePrzeboje.pl . czytaj dalej...
Tarte buraczki na zimę do słoików to obowiązkowy twór z buraków w naszej piwnicy. Można je podawać jako dodatek do obiadu, od razu ze słoika.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...