Potrawka z czerwonej soczewicy

Potrawka z czerwonej soczewicy

Potrawka z czerwonej soczewicy

Soczewica posiada cenne właściwości prozdrowotne. Zawiera w sporej ilości błonnik, który pomaga w redukcji złego cholesterolu. Codzienne spożywanie soczewicy zmniejsza ryzyko rozwoju miażdżycy, pomaga zapobiec udarom mózgu i zawa ł om serca. Soczewica jest źródłem łatwo przyswajalnego białka, potasu oraz kwasu foliowego. O zaletach soczewicy mogłabym jeszcze długo pisać, ale przejdźmy teraz do przepisu. Otóż potrawkę z soczewicy przygotujemy w kilka chwil, ponieważ cz... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu kulinarne odsłony pati

Autor

Patrycja TyminskaPatrycja Tyminska

Uwielbiam eksperymentować w kuchni i próbować nowych produktów spożywczych. Największą przyjemność sprawia mi uśmiech moich bliskich, kiedy smakują im moje potrawy i ciasta.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mielone, potrawka, ryż, pieczywo, zupa pomidorowa, papryka, wegańskie, czosnek w ziołach, mielone z warzywami, ryż smażony, ryż z warzywami

Inne przepisy z kulinarne odsłony pati

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.