Fuczki- Bieszczadzkie placki z kiszonej kapusty

Fuczki-  Bieszczadzkie placki z kiszonej kapusty

Fuczki- Bieszczadzkie placki z kiszonej kapusty

Nie dawno na jednej ze stron internetowych, natknęłam się na fuczki czyli pyszne placki z kiszonej kapusty. Początkowo nie byłam do nich przekonana, ale gdy ich spróbowałam to zmieniłam zdanie. Placki są lekko kwaśne i chrupiące, a w połączeniu z sosem czosnkowym rewelacja! Oryginalny przepis znalazłam  tutaj . Składniki: kapusta kiszona odciśnięta 300 g, mąka pszenna 1 szklanka, mleko 3/4 szklanki, jajko 1 szt, kminek mielony, majeranek, sól i pieprz do smaku, olej do smażenia, majonez 2 łyżki, jogurt nat... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu kulinarne odsłony pati

Autor

Patrycja TyminskaPatrycja Tyminska

Uwielbiam eksperymentować w kuchni i próbować nowych produktów spożywczych. Największą przyjemność sprawia mi uśmiech moich bliskich, kiedy smakują im moje potrawy i ciasta.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

placki, kapusta kiszona, placuszki, kapustą, ciasto, majonez, sosy, mielone, ciasto naleśnikowe, sos czosnkowy

Inne przepisy z kulinarne odsłony pati

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.