Jak ktoś się wychował w rodzinie sadowników, to szarlotkę ma we krwi;) Podczas wydłużonego weekendu w rodzinnym domu nie mogło jej zabraknąć, zwłaszcza, że wrzesień to początek zbioru jabłek. Zapach wrześniowego sadu, świeże powietrze i smak szarlotki - to lubię:) Składniki na dużą blachę (ok 40x25 cm) 1/2 kg mąki krupczatki kostka masła (może być roślinne) pół szklanki cukru pudru 3 żółtka 1/3 szklanki śmietany 12% lub 18% - a tak naprawdę tyle, żeby ciasto dobrze się zagniatało łyżeczka proszku do ... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...