Zupełnie inna pasta jajeczna z awokado. PRZEPIS

Zupełnie inna pasta jajeczna z awokado. PRZEPIS

Zupełnie inna pasta jajeczna z awokado. PRZEPIS

Jajka i awokado tworzą parę idealną. Można połączyć je także w paście do chleba, która wychodzi po prostu przepyszna. Przepis na pastę jajeczną z awokado Składniki: 6 jajek ugotowanych na twardo, 1 dojrzałe awokado, mały ząbek czosnku, 1 mała papryczka chilli, płaska łyżeczka mielonego kuminu, 2 łyżki dobrego majonezu, sok z połowy limonki lub cytryny, natka pietruszki, sól, pieprz. Zrób tak: jajka drobno posiekaj lub przeciśnij przez siteczko, awokado przekrój na pół, wyjmij pestkę i wydrąż miąższ, wszystko prz... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarna Polska

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.