To jedna z tych zup, do których wracamy regularnie, bo po prostu bardzo ją lubimy. Tym razem przygotowaliśmy ją na żeberkach i wyszła przepyszna. Mamy dla was przepis na naszą ulubioną zupę ogórkową. Przepis na zupę ogórkową na żeberkach Składniki: 500 gramów ogórków kiszonych, szklanka soku z ogórków kiszonych (zalewy, w której się kisiły), około 500 gramów żeberek wieprzowych, 1 duża marchewka lub 2 mniejsze, 2 cebule, 2-3 ząbki czosnku, 4 średnie ziemniaki, łyżka masła, 100 ml słodkiej śmietanki 30 proc., ...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...