Dostaliśmy świetny przepis na wegetariańskie kotlety z kalafiora i soczewicy. Mają mnóstwo smaku, są bardzo pożywne, można jeść je prosto z patelni, ale smaczne są też na zimno. My zabraliśmy je na piknik. Przepis na wegetariańskie kotlety z kalafiora i ciecierzycy Składniki: 1 niezbyt duży kalafior, 2 cebule, 2 ząbki czosnku, 1 puszka ugotowanej ciecierzycy, 3 jajka, 3 łyżki mąki pszennej, łyżka proszku curry, łyżka posiekanej natki pietruszki, olej, sól. Jak zrobić wegetariańskie placki z kalafiora i cieci... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...