Może wydawać, że to dwa kulinarne światy, owoce i ryby świetnie jednak do siebie pasują. Jedno z naszych ulubionych połączeń to łosoś i ananas – najlepiej w formie takich niesamowitych szaszłyków. Ci, którzy próbują ich po raz pierwszy, zawsze są pysznie zaskoczeni. Przepis na szaszłyki z łososia i ananasa Składniki: Około 400 gramów świeżego fileta z łososia bez skóry, pół świeżego i dojrzałego ananasa (ewentualnie może być z puszki), 2 większe cebule, 4 łyżki słodkiego sosu chili, sos sojowy, olej, będzie... czytaj dalej...
Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Karp jest to tradycyjna świąteczna polska potrawa. W obecnych czasach odchodzi się od tradycyjnych polskich potraw, gdyż według religii w wigilię już nie obowiązuje post.
Czytaj dalej...