Ryba po grecku z dorszem smażonym w cieście i sosem warzywnym. Przepis wideo

Ryba po grecku z dorszem smażonym w cieście i sosem warzywnym. Przepis wideo

Ryba po grecku z dorszem smażonym w cieście i sosem warzywnym. Przepis wideo

W tym przepisie wideo przygotowujemy krok po kroku naszą ulubioną rybę po grecku. Kawałki dorsza najpierw usmażyliśmy w delikatnym cieście naleśnikowym, następnie zapiekliśmy w wyrazistym sosie warzywnym. Jest świetna zarówno na ciepło, jak i po schłodzeniu. Nie wyobrażamy sobie bez niej świątecznego stołu. Przepis wideo na rybę po grecku Składniki: 500 gramów fileta z ryby morskiej (użyliśmy dorsza), 1 jajko, ćwierć szklanki mleka, pół szklanki mąki, 3 marchewki, 1 duża pietruszka, 1 papryka czerwona, 2 łyżecz... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarna Polska

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Najlepsza dieta na zimę

Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.

Czytaj dalej...

Dieta dla rzucających palenie

Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.

Czytaj dalej...

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.