Szukamy oszczędności, także w kuchni. To bardzo trudny czas dla naszych portfeli, ceny w sklepach rosną z dnia na dzień, a pieniądze na kontach topnieją. Zawsze staramy się nie marnować jedzenia, teraz jednak szczególnie warto przyłożyć do tego jeszcze większą wagę. Ostatnio po obiedzie zostało nam sporo ugotowanych ziemniaków, w lodówce zalegała też kapusta, i tu z pomocą przyszedł przepis na szkockie danie bubble and squeak . Nic się nie zmarnowało i wszystkim bardzo smakowało. Bubble and squeak jest daniem wy... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...