Tradycyjny przepis na modrą kapustę to oczywiście rzecz święta i tak przyrządzoną wręcz ubóstwiamy, ale czasami, szczególnie, gdy ma być dodatkiem do bardziej tłustego mięsa, robimy jej lżejszą wersję – bez boczku czy słoninki i bez zasmażki. Też jest pyszna! Przepis na modrą kapustę w lżejszej wersji Składniki: Średniej wielkości czerwona kapusta, 2 cebule, 4 łyżki oleju, 4 łyżki octu jabłkowego lub innego, sól, pieprz. Jak zrobić lżejszą wersję modrej kapusty? Cebulę drobno posiekaj, lekko zrumień na o... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...