Modra kapusta w lżejszej wersji. Idealny dodatek obiadowy. PRZEPIS

Modra kapusta w lżejszej wersji. Idealny dodatek obiadowy. PRZEPIS

Modra kapusta w lżejszej wersji. Idealny dodatek obiadowy. PRZEPIS

Tradycyjny przepis na modrą kapustę to oczywiście rzecz święta i tak przyrządzoną wręcz ubóstwiamy, ale czasami, szczególnie, gdy ma być dodatkiem do bardziej tłustego mięsa, robimy jej lżejszą wersję – bez boczku czy słoninki i bez zasmażki. Też jest pyszna! Przepis na modrą kapustę w lżejszej wersji Składniki: Średniej wielkości czerwona kapusta, 2 cebule, 4 łyżki oleju, 4 łyżki octu jabłkowego lub innego, sól, pieprz. Jak zrobić lżejszą wersję modrej kapusty? Cebulę drobno posiekaj, lekko zrumień na o... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarna Polska

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.