Klopsiki mięsno-ryżowe w sosie grzybowym. Można jeść je bez żadnych dodatków, bardzo smaczne. PRZEPIS

Klopsiki mięsno-ryżowe w sosie grzybowym. Można jeść je bez żadnych dodatków, bardzo smaczne. PRZEPIS

Klopsiki mięsno-ryżowe w sosie grzybowym. Można jeść je bez żadnych dodatków, bardzo smaczne. PRZEPIS

Do przygotowania tych klopsików wykorzystaliśmy znacznie mniej mięsa niż zwykle. Niemal w połowie składają się one z ryżu. Przypominają farsz gołąbkowy, najpierw trzeba je obsmażyć, potem duszą się w kremowym sosie. Wychodzą bardzo smaczne, w dodatku przepis jest oszczędny. Przepis na klopsiki mięsno-ryżowe Składniki: Pół kilograma mięsa mielonego – wieprzowina lub indyk, 100 gramów ryżu , 200 gramów świeżych grzybów (tym razem użyliśmy kurek ale mogą być też inne grzyby leśne lub pieczarki), 2 większe ce... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarna Polska

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.