Kebab domowej roboty z mielonej wołowiny. Smakuje lepiej niż w barze, no i wiemy, co jemy. PRZEPIS

Kebab domowej roboty z mielonej wołowiny. Smakuje lepiej niż w barze, no i wiemy, co jemy. PRZEPIS

Kebab domowej roboty z mielonej wołowiny. Smakuje lepiej niż w barze, no i wiemy, co jemy. PRZEPIS

Mało które bary z kebabem same przyrządzają mięso. W zdecydowanej większości przypadków na ruszt trafia gotowy blok wyprodukowany specjalnie dla gastronomii. Nieraz trafiliśmy na produkt bardzo słabej jakości, więc jeśli mamy ochotę na kebab, staramy się przyrządzać go samodzielnie. To wcale nie takie trudne, a smakiem przebija wszystkie gotowce. No i wiemy, co jemy. Przepis na kebab wołowy z piekarnika Składniki: 1 kg mielonej wołowiny , 2 kopiaste łyżki mąki pszennej, płaska łyżka soli, pół łyżeczki cynamo... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarna Polska

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.